Сучасні підходи до оздоровлення дітей дошкільного віку - Ніна Деделюк; Людмила Чеханюк; Тетяна Овчаренко; Nina Dedeliuk; Liudmyla Chekhaniuk; Tatyana Ovcharenko (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті обґрунтовано сучасні організаційно-методичні підходи до фізичного виховання дітей в умовах дошкільних закладів. На основі аналізу й узагальнення даних літературних джерел, медичних карток, опиту-вання (анкетування) вихователів і спеціалістів із фізичного виховання в дошкільних закладах м. Луцька, педа-гогічних спостережень доведено можливість ефективного впливу засобів фізичного виховання на підготовку дитини до вимог сучасної школи. Наголошено на необхідності індивідуальних підходів і спеціально спрямованих оздоровчих та виховних впливів у процесі фізичного виховання дошкільнят, застосуванні оздоровчих засобів фізичного виховання; зміцненні здоров’я дітей; підвищенні інтересу до занять та формуванні навичок са-мостійного піклування про своє здоров’я. In the article it was grounded modern organizational and methodological approaches to physical education of children in conditions of preschool establishments. On the basis of analysis and generalization of data of literary sources, medical cards, survey (questioning) of physical education teachers and specialists in preschool establishments of Lutsk and pedagogical observation it was proved possibility of effective influence of means of physical education on child’s preparation for requirements of modern school. It is noted the necessity of individual approaches and specifically oriented health-improving and educational influences in the process of physical education of preschoolers, by using health-improving means of physical education, in strengthening of children’s health, increasing of interest to knowledge and formation of skills of independent care of own health.
Modern Approaches to Health-Improving of Children of Preschool Age
Keywords: засоби фізичного виховання; оздоровлення; здоров’я; сучасні методики фізичного вихо-вання; діти дошкільного віку; дошкільні заклади