Програма добросусідства «Польща–Білорусь–Україна» як чинник активізації транскордонного співробітництва єврорегіону «Буг» - Лугова, Ольга Антонівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Розглянуто завдання, цілі та етапи впровадження Програми добросусідства "Польща−Білорусь−Україна». Охарактеризовано бюджет програми й напрями його використання. Проаналізовано пріоритети програми на 2004−2006 рр. (підвищення конкурентоспроможності шляхом розвитку транскордонної інфраструктури, розвиток людських ресурсів та інституційного прикордонного співробітництва, технічна допомога) і на 2007−2013 рр. (підвищення конкурентоспроможності прикордонних територій, покращення якості життя, інституційна співпраця та підтримка ініціатив місцевих громад). Проаналізовано процедуру подання заявок для реалізації проектів і результати реалізації програми.
Keywords: транскордонне співробітництво; Програма добросусідства «Польща−Білорусь−Україна»; Європейський інструмент сусідства та партнерства; транскордонний проект; 339.92(438+476+477):061.261ЄВРОРЕГІОН «БУГ»