Специфічні принципи інтегративного фізичного виховання школярів - Боднар, Іванна; Bondar, Ivanna (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
Дотримання принципів фізичного виховання дає змогу краще керувати його процесом. У зв’язку з тенденцією до поширення в Україні інклюзивної та інтегративної освіти важливе формулювання специфічних принципів інтегративного фізичного виховання. Завдання статті – обґрунтувати класифікацію специфічних принципів інтегративного фізичного виховання; сформулювати специфічні принципи інтегративного фізичного виховання й розкрити їх зміст. Застосовували загальнонаукові методи теоретичного пізнання. Відзначено, що інтегративне фізичне виховання повинно ґрунтуватися на таких специфічних принципах: тривекторності, індивідуалізації, збільшення психоемоційної опірності (антигіперстрес), гармонізації дихання, раціоналізації постави (антикіфоз), збереження зору (антиміопія). Following the principles of physical education allows us to conduct its process in a much better way. According to the tendency of distribution in Ukraine of inclusive and integrated education it is important to form special principles specific principles of integrated physical education. Tasks: to reason classification of specific principles of integrated physical education; to form specific principles of integrative physical education and reveal their content. It was applied the general methods of theoretical knowledge. It was grounded that integrated physical education must be based on such specific principles as: three-vector, individualization, increasing of psycho-emotional stability (antihyperstress), breath harmonization, rationalization of posture (antikyphosis), eyesight preservation (antimyopia).
Special Principles of Intergrated Physical Education of Pupils
Keywords: виховання; education; культура; culture; принципи; principles; школярі; pupils