Золото як перспективний ресурс у надрах Волинського регіону - Мельничук, В. Г.; Melnychuk, V. G. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
В осадовому чохлі північної частини Волино-Подільської плити виявлено численні знакові прояви та аномальні вмісти золота, що сягають промислових концентрацій і окреслюють перспективи Волинського регіону на благородні метали. Їх зафіксовано на 15 стратиграфічних рівнях у широкому віковому інтервалі: від раннього венду до пізньої крейди включно, серед кількох петрогенетичних груп гірських порід. Розглянуто геолого-генетичні аспекти золотоносності нашарувань чохла на основі особливостей речовинного складу і будови золотоносних стратонів, аналітичних визначень концентрацій золота, результатів вивчення морфології та хімічного складу зерен золота. Many significant implications and anomalous gold contents, which contain industrial concentrations and open the perspective to the Volyn region with noble metals, found in the sedimentary cover of northern part Volyn-Podilian plate. They recorded in 15 stratigraphic levels with wide age range: from early Vend to late Cretaceous, among several petrogenetic different groups of mountain rocks. Considered geological-genetic gold content aspects of cover different layers based on the characteristics of material composition and structure of gold stratons, analytical determinations of gold concentrations, the results of the study of morphology and chemical composition of gold grains.
Gold as Perspective Resource in the Bowels of the Earth of the Volyn Region
Роботу виконано в Рівненській геологічній партії ДП «Українська геологічна компанія»
Keywords: золото; північна частина Волино-Подільської плити; прояви; вмісти; морфологія; хімічний склад; перспективи; gold; the northern part of the Volyn-Podilian plate; sign manifestations; contents; morphology; chemical composition; perspectives