Стан здоров’я населення держав світу - Котик, Л. І.; Kotyk, L. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано ключові моменти методики оцінки стану здоров’я населення держав світу. Виокремлено групу держав із найкращими та найгіршими показниками стану здоров’я населення. Визначено місце України у системі ранжування держав світу за показником стану здоров’я.

Key aspects methodology for assessing of health status of the world were analyzed. Group of states with the best and worst health indicators singled out. Ukraine's place in the system of ranking countries in the world in terms of health defined.
State of the Population Health Countries of the World
Keywords: стан здоров’я населення; показники здоров’я; ризики для здоров’я; healthiest countries; health-risk scores; health-risk scores