Основи перекладу та редагування художніх текстів: програма вибіркової дисципліни - Бондарук, Людмила Василівна; Bondaruk, Liudmyla V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Інформаційною та теоретичною базою дисципліни «Основи перекладу та редагування художніх текстів» є курси «Вступ до перекладознавства», «Теорія і практика перекладу», «Лінгвокраїнознавчі аспекти перекладу», а також практичні навички перекладу, набуті під час проходження виробничо-перекладацької практики. Це багатоаспектна комплексна дисципліна, яка досліджує процедуру редагування перекладу як процесу прагматичного, синтаксичного, лексико- семантичного удосконалення.
Програма вибіркової навчальної дисципліни циклу «Професійна підготовка» «Основи перекладу та редагування художніх текстів» спеціальності 035 Філологія, освітньої програми «Мова і література (французька). Переклад» для магістрів VI курсу містить інформацію щодо розподілу годин відповідно до навчального плану, тематичне наповнення змістових модулів, завдання для самостійної роботи та питання для підсумкового контролю.
Keywords: переклад; редактор; редакторська правка; способи перекладу; художній твір