Інформаційно-комунікаційні технології в галузі знань: силабус нормативного освітнього компонента (ОПП Підприємництво, торгівля та біржова діяльність) - Тоцька, Олеся Леонтіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Освітній компонент «Інформаційно-комунікаційні технології в галузі знань» належить до циклу загальної підготовки, спрямований на формування у здобувачів освіти системи компетентностей щодо використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій для оброблення даних у галузі знань.
Мета викладання освітнього компонента – вивчення сутності автоматизованих інформаційно-комунікаційних технологій як об’єкту дослідження та набуття компетентностей щодо їх використання для оброблення даних у галузі знань. Основними завданнями освітнього компонента є ознайомити здобувачів освіти із суттю, класифікацією, застосуванням інформаційних систем і технологій, видами автоматизованих ІТ; виробити практичні навички оброблення даних у галузі знань за допомогою програм пакету Microsoft Office (Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel, Microsoft Office Access, Microsoft Office PowerPoint) і онлайн програми для створення форм опитувань і тестів Microsoft Forms.
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології