Формування термінологічної компетентності та її вплив на успішність навчання з медико-біологічних дисциплін майбутніх учителів фізичної культури - Хоменко, І.; Глазирін, І.; Khomenko, I.; Glazyrin, I. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено розглядові однієї з центральних проблем сучасної професійної освіти – формуванню термінологічної компетентності як обов’язкового складника мовленнєвої культури фахівців та її зв’язку з успішністю навчання. Доведено, що створена навчальна комп’ютерна методика вдосконалення фахово-термінологічної компетентності суттєво впливає на збагачення словникового запасу студентів, засвоєння адекватного змісту кожного терміна й смислового розрізнення, правильного їх розуміння. Вивчення зв’язків між рівнем термінологічної компетентності з медико-біологічних дисциплін та успішністю навчання дало змогу встановити високі кореляції, що свідчить про їх фактично пряму залежність. The article deals with the central problem of vocational education – terminological competence formation as an obligatory constituent of specialists’ language culture and its correlation with learning efficiency. The developed education computer methodology aimed at improving of special terminological competence was found to have a significant influence on enriching students’ vocabulary, learning an adequate meaning of terms, their semantic distinction and proper understanding. The study of relations between terminological competence level and learning efficiency found high correlations indicating their direct dependence.
Formation of Terminological Competence and its Influence on Successfulness of Studying of Biomedical Disciplines Among Future Physical Education Teachers
Keywords: термінологічна компетентність; медико-біологічні дисципліни; тестовий контроль; terminological competence; medical-biological disciplines; test control