Вплив Другої світової війни на становлення ідентичності українця як на джерело його духовного саморозвитку - Колісник, Олексій; Kolisnyk, O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Духовні висліди Другої світової війни для українців були і є суперечливими, оскільки війна ствердно вплинула на хід об’єднаня українців в одній імперії, яка продовжила виконання давнього російського задуму перетворення українців на росіян. Опір українських націоналістів політиці асиміляції призвів до появи української держави. The spiritual consequences of World War II were and still are contradictory for Ukrainian people, as the War influenced their unity in one empire, which continued the realization of the longtime Russian project to transform Ukrainians into Russians. The resistance of Ukrainian Nationalists against the police of assimilation led to the emergence of the Ukrainian state.
The Afterwar Ordeals and Achievements of Ukrainian Identity as National Spirit of Ukrainians
Keywords: культура; мова; етнос; етнічна ідентичність; ідеологія; націоналізм; нація; національна ідентичність; національна держава; Україна; culture; language; ethnos; ethnic identity; ideology; nationalism; nation; national identity; national state; Ukraine