Сучасні проблеми розвитку туристичної галузі Греції - Патійчук, Віктор Олексійович; Анцигін, Олександр; Patiichuk, Viktor O.; Antsyhin, Oleksandr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Досліджено особливості розвитку туризму в Греції в сучасних умовах її економічного розвитку. Проаналізовано головні чинники розвитку туристичної галузі в країні. Розглянуто основні закономірності розвитку туристичної сфери Греції в умовах затяжної економічної кризи. Вивчено головні напрями спеціалізації туристичного обслу- говування населення в державі. Здійснено аналіз діяльності основних показників функціонування туризму Греції в динаміці. Розкрито територіальні закономірності туристичного обслуговування в країні. Проведено опис основних туристично-рекреаційних центрів країни. Виділено головні проблеми функціонування туризму в державі в умовах затяжної фінансово-економічної кризи та вказано на перспективні шляхи виходу з кризової ситуації.

The features of tourism development in Greece in the modern conditions of its economic development are explored. The main factors of development of tourism industry in the country are analyzed. The main regularities of the development of the tourist sector of Greece in the conditions of the protracted economic crisis are considered. The main directions of specialization of tourist services of the population in the state are studied. The analysis of the main indicators of functioning of tourism in Greece in dynamics is carried out. The territorial characteristics of tourist service in the country are revealed. A description of the main tourist and recreational centers of the country is made. The main problems of tourism functioning in the state in the conditions of a protracted financial and economic crisis are pointed out and the prospective ways out of a crisis situation are indicated.
The Modern Problems of Tourism Development in Greece
Keywords: туристична галузь; туристична спеціалізація; Греція; кризова ситуація; туристично-рекреаційні центри; проблеми розвитку туризму; tourism industry; tourism specialization; Greece; crisis situation; tourist and recreation centers; problems of tourism development