„Празька школа” в контексті української діаспори (період міжвоєння) - Левчук, Тереза Петрівна; Levchuk, T. P. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2008)
У статті простежуються взаємовпливи в межах „празької школи” української поезії та контакти „пражан” з іншими представниками діаспори 1920-30-х років, порушується проблема збереження національної самоідентичності в умовах еміграції.In the article interpays in the boundaries of the „Prague school” of Ukrainian poetry and the contacts of the „prauges” with another representatives of diasporas in 1920-30 are retraced, the problem of the preservation of national identity in emigration conditions.
„Prague School” in the Context of Ukrainian Diasporas (the Period Between Wars)
Keywords: літературний процес; угрупування; еміграція; традиції; контакти; literary process; crew; emigration; tradition; contacts