Асоціація обізнаності та прихильності до регулярного прийому ліків та зниження АТ при гіпертензії як факторів вторинної профілактики інфаркту - Сітовський, Андрій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Низький рівень обізнаності що до можливості модифікації факторів ризику серцевих захворювань асоціюється з низьким комплаєнсом до таких заходів вторинної профілактики після ІМ як регулярний прийом ліків (χ2=16,35; p=0,0001) та зниження АТ при гіпертензії (χ2=34,28; Fp=0,000). Не виявлено гендерного взаємозв’язку обізнаності й прихильності що до регулярного прийому ліків та що до зниження артеріального тиску при гіпертензії.
Keywords: обізнаність; прихильність; гіпертензія; інфаркт