Відбір схильних до волейболу дівчат віком 10–12 років на основі генетичних маркерів - Аблікова, Аліса; Ablikova, Alisa; Намяк, Віталій; Namyak, Vitaliy (Львівський державний університет фізичної культури (м. Львів), 2014)
У дослідженні представлено результати відбору схильних до волейболу дівчат віком 10–12 років на основі аналізу дерматогліфічних показників. За отриманими результатами дівчат поділено на дві експериментальні групи, у яких визначали рівень фізичного розвитку та рівень розвитку рухових здібностей. Виявлено, що експериментальна група дівчат, яка була відібрана за дерматогліфічними показниками як схильна до волейболу, показала кращі результати за всіма показниками (р≤0,01). The results of selection of girls aged 10–12 gifted in volleyball on the basis of dermatological analysis are presented in the study. As a result of the analysis of papillary finger patterns all girls were divided into two experimental groups in which it was defined the level of physical development and level of development of motor skills. It was defined that experimental group of girls who were selected on the basis of dermatoglyphics as gifted in volleyball have shown better results according to all indices (р≤0,01).
Selection of Girls aged 10–12 gifted in Volleyball on the Basis of Genetic Markers.
Keywords: волейбол; дерматогліфіка; фізичний розвиток; рухові здібності; volleyball; dermatoglyphics; physical development; motor skills