Поняття тексту у сучасній лінгвістиці та прийоми роботи з іншомовним текстом - Петровська, Надія Максимівна; Petrovska, Nadiia M. (Волинський Академічний Дім, Волинський державний університет ім. Лесі Українки, 2008)
У дослідженні охарактеризовано лише окремі проблеми тексту у навчанні іноземній мові. Завданням статті було показати на прикладі деяких положень комунікативної лінгвістики і теорії мовленнєвої діяльності, що їх послідовна реалізація вже сьогодні може сприяти значному підвищенню ефективності навчального процесу на всіх етапах навчання.
Keywords: текст; мовленнєва діяльність іноземною мовою; комунікативна лінгвістика