Джордж Рига та Славомір Мрожек: спільне і відмінне - Комінярський, Ілля; Kominyaskiy, Illya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Статтю присвячено вивченню принципів побудови п’єс у добу постмодернізму. Увагу зосереджено на творчості канадського митця Джорджа Риги та польського драматурга Славоміра Мрожека. Розглянуто особливості художньої інтерпретації тексту та образів у п’єсах «Лист до мого сина» і «Танго»./ General and Different. The article is devoted to the study of principles of construction of plays in the time of postmodernism. The attention is paid to the creations of the Canadian writer George Ryga and Polish playwright Slawomir Mrozhek. The features of artistic interpretation of text and appearances are established in plays “A Letter to My Son” and “Tango”. It’s investigated the general problems of George Ryga and Slavomir Mrozhek plays.
George Ryga and Slawomir Mrozhek: General and Different
Комінярський І. Джордж Рига та Славомір Мрожек: спільне і відмінне / Ілля Камінярський // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2014. – № 9 (286). – С. 70-73.
Keywords: поетика драми; новаторство; театр абсурду; ретроспекція; Джордж Рига; Славомір Мрожек; poetics of the drama; innovation; “theatre of the absurd”; retrospection; George Ryga; Slawomir Mrozhek