Дослідження городища "Вали" у м.Володимирі-Волинському у 2010-2012 рр. - Златогорський, Олексій Євгенович; Панишко, Сергій Дмитрович; Zlatohorskyi, Oleksii Ye.; Panyshko, Serhii D. (Інститут археології Національної академії наук України, 2015)
У 2010-2012 рр. експедицією ДП «Волинські старожитності» проведено розкопки на городищі «Вали» (інша назва – Замок), що в центральній частині м. Володимира-Волинського Волинської обл. У ході досліджень визначено планування оборонних стін замку Казимира Великого у Володимирі. Специфіка залягання оборонних стін свідчила про можливість існування башти або контрфорсу. Рухомі знахідки, представлені керамікою, виробами з металів та монетами, дають змогу з’ясувати використання ділянки впродовж XIV-XVI ст.

Excavations at the hillfort «Valy» (another name is Zamok) in the central part of Volodymyr-Volonskyi in Volynska oblast’ were conducted by expedition of the Subsidiary Company «Volyn Antiquities» in 2010–2012. Planed structure of the fortifi cation walls was investigated with this excavations. Most probably, fi rtifi cations also included a tower or counterfort. The fi nds were represnted by ceramics, metal artifacts and coins. This makes possible to reconstruct past activities within the investigated area.
Researches at the hillfort "Valy" in Volodymyr-Volynskyi in 2010-2012
Keywords: городище; Володимир-Волинський; замок; оборонні стіни; монети; кераміка; castle; ceramics; coins; hillfort; fortifi cation walls; VolodymyrVolynskyi