Практичний курс письмового перекладу - Мартинюк, Оксана Миколаївна; Хірочинська, Ольга Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Цей курс є необхідним для формування у здобувачів вищої освіти навичок письмового перекладу текстів різних стилів і жанрів (медійних, художніх, публіцистичних, науково-технічних тощо). Він становить одну з допоміжних ланок у підготовці фахівців-перекладачів, які будуть конкурентноздатними на сучасному ринку праці. Об’єктом вивчення дисципліни є письмовий переклад текстів різних стилів та жанрів. Предметом вивчення курсу є лексико-граматичні та семантико-стилістичні аспекти перекладу, особливості перекладу медійних, художніх та науково-технічних тестів, культурологічні та часові аспекти перекладу, основні вимоги до галузевого перекладу, особливості наукової комунікації.