Герменевтика в контексті вченого незнання - Біленко, Тетяна; Bilenko, Tetiana; Янко, Жанна; Yanko, Zhanna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
З’ясовано залежність герменевтичного процесу від талант у, ерудиції та сумлінності перекладача, від його здатності ефективно діяти в обставинах культурного незнання, про що Микола Кузанський твердив: «Знання є незнання». Осягнення культурного незнання автора й реципієнта невіддільне від хронотопу.
Hermeneutics in the Context of Scientist Ignorance
Keywords: герменевтика; hermeneutics; знання; knowledge; незнання; ignorance; Іліада; “Iliad”; пізнання; knowledge; хронотоп; time-space