Академічна доброчесність у контексті культури інформаційної діяльності учителів початкових класів - Остапйовська, Ірина Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У публікації актуалізовано зміст феномену «культура інформаційної діяльності учителя початкових класів» (КІД) на основі розширення змісту поняття «інформаційна діяльність учителя початкових класів», яку визначено як діяльність, котра включає у себе пошук, збирання, опрацювання, перетворення форм подання, збереження, розповсюдження інформації (інформаційного контенту), його використання для вирішення наявних проблем чи прийняття рішень, формування інформаційних ресурсів й організацію доступу до них, із використанням традиційних та інформаційно-комунікаційних підходів та відповідних їм методів, засобів, форм діяльності. Виділено та охарактеризовано два змістово-діяльнісних етапи інформаційної діяльності учителя початкових класів в умовах вітчизняної сучасності: інформаційно-аналітичний та інформаційно-технологічний. Проаналізовано особливості дотримання академічної доброчесності учителями початкових класів у контексті їх КІД в сучасних умовах. Окреслено перспективи подальших досліджень.
Keywords: академічна доброчесність; академічна доброчесність учителів початкових класів; культура інформаційної діяльності; культура інформаційної діяльності учителя початкових класів