Об'єкт іронії в авантюрному сюжеті повісті О.С.Пушкіна "Заметіль" - Курбакова, Олена; Kurbakova, Оlena (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано пушкінську іронію з позиції її об'єкта. Об'єктом іронії в повісті О.С.Пушкіна "Заметіль" є думки і почуття героїв, схильних до рішення домогтися свого "благополуччя" шляхом авантюри. За Пушкіним, блукання в "заметілі" є проявом динаміки пошуку сенсу життя , однак отримання щастя передбачає готовність до покаяння - здатність героя зровити висновки з кожного свого вчинку. The article examines Pushkin's irony from the perspective of thhe irony object. In Alexander Pushkin's "Snowstorm" the thoughts and feelings of characters are the object of irony. The heroes choose to acquire "well-being" by risky venture. By Pushkin, walks in the "snowstorm" is a sign of the search for the meaning of life, but finding happiness implies willingness to repentance - ability to draw lessons from each of his act.
Object of Irony in Adveturous Plot of Pushkin's "Snowstorm"
Keywords: авнтюра, сюжет, проза, іронія, об'єкт, динаміка, статика, покаяння.; risky venture, storyline prose, irony, object, dynamics, statics, repentance.