Work and Jobs: навчально-методична розробка - Добжанська, Наталія Іванівна; Dobzhanska, Natalia (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Навчально-методична розробка “Work and Jobs” призначена слугувати як допоміжні матеріали до навчальних посібників видавництв Longman, Oxford University Press (підручники серії: “Language Leader”, “Total English” etc), і охоплює лексику різних рівнів складності. Тема «Робота» є актуальною при вивченні основної іноземної мови на всіх курсах, і тому існує потреба у створенні методрозробки, присвяченій цій темі. На початку подано перелік тематичних мовленнєвих ситуацій для ознайомлення з темою та можливостями її застосування у повсякденному житті, з метою подальшого опрацювання студентами за вибором викладача. Основним принципом автора при укладанні методрозробки було надати викладачеві-мовнику вибір завдань та напрямків у процесі засвоєння теми, а для цього забезпечити його достатнім набором матеріалу для опрацювання. Кожен текст у методрозробці супроводжується вправами на лексику та обговорення матеріалу. Акцент зроблено на поступовому оволодінні навичками вільного говоріння шляхом «занурення» в англомовний матеріал, який відображає реалії англомовного світу. Основну (базову) лексику подано в перших розділах методрозробки, наступні розділи складено за принципом доповнення та актуалізації, виведення комунікації у простір вільного володіння мовою. З цією метою методрозробка пропонує переважно оригінальні, не адаптовані тексти різного рівня складності.
Keywords: work; робота; interview; career; employment; pay; volunteering; співбесіда; кар'єра; зайнятість; оплата; волонтерство