Комплексне планування та забудова територій: Розроблення детального плану для об'єктів житлового та господарського призначення - Смолярчук, Катерина Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У роботі досліджено правові та нормативні засади планування й забудови територій в Україні, зосереджуючись на детальних планах. Проаналізовано взаємозв'язок містобудівної документації та землеустрою, а також визначено вимоги до розміщення житлового будинку, господарських споруд, інженерного забезпечення та заходів пожежогасіння. Обґрунтовано необхідність врахування санітарно-гігієнічних, екологічних та протипожежних норм для забезпечення сталого розвитку.
Keywords: містобудування; землеустрій; детальний план території; нормативні вимоги; забудова; територіальне планування