Конспект лекцій з дисципліни «Обчислювальні методи» - Пастернак, Вікторія Валентинівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Методичне видання складене відповідно до діючої програми курсу «Обчислювальні методи» з метою подання основних теоретичних положень та практичних навичок. У конспекті лекцій викладені основні базові поняття, що стосуються обчислювальних (чисельних) методів, обчислювального експерименту, розв’язку нелінійних рівнянь та систем лінійних та нелінійних алгебраїчних рівнянь, інтерполяція та апроксимація табличних залежностей та функцій. А також, чисельного інтегрування функцій. Слід відмітити, що подані основи теоретичного матеріалу з курсу, а також приклади розв’язку задач та практичних розрахунків для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Інформатика).
Keywords: Диференціювання функцій; Differentiation of functions; ітераційні методи; матриці; числове інтегрування; інтерполяція функцій; iterative methods; matrices; numerical integration; interpolation of functions; 519.61(07)