Рух Опору на Волині - Станчук, Леся; Stanchuk, L. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано формування, становлення, розгортання руху Опору на Волині у вигляді підпіль-них груп, партизанських загонів, з’єднань у боротьбі з нацистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни 1941–1945 рр. The article analyzes the formation and development of the movement of resistance in Volyn’ through underground groups, partisan unitus and other compounds in the fight against Nazi invaders during the Great Patriotic War of 19411945.
The Movement of Resistance in Volyn’
Keywords: рух Опору; партизанське з’єднання; партизанський загін; курінь; сотні; Українська повстанська армія; «Поліська Січ»; the Movement of Resistance; partisan; partisan detachment; battalion; hundreds; the Ukrainian Insurgent Army; «Polissia Sich»