Документознавство - Качковська, Леся Ростиславівна; Kachkovska, Lesya R. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма навчальної дисципліни «Документознавство» складена відповідно до освітньої професійної програми підготовки бакалаврів «Документаційне забезпечення управління та інформаційно-аналітична діяльність» спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Метою навчального курсу являється вивчення документу та систем документації в їхньому історичному розвиткові, теоретичних і практичних проблем створення документної інформації установ будь-якої організаційно-правової форми. В процесі досягнення мети вирішуються наступні завдання: показати взаємозв’язок інформації та документу; послідкувати еволюцію документу як носія інформації, розвиток способів документування і матеріалів для фіксації інформації; проаналізувати процес формування та розвиток систем документування; виявити та показати тенденції уніфікації і стандартизації як окремих форм документів, так і систем документації в цілому; ознайомити з сучасними вимогами до документів; набути навики аналізу документу; проектування уніфікованих форм документів, систем документації та інформаційно-документної системи установ в цілому.
Keywords: документознавство; документ; види документів; способи документування; реквізити документу; системи документації офіційного походження