Особові власні імена та їхні варіанти у стійких словосполученнях Західного Полісся - Нестерчук, Оксана Григорівна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
У статті проаналізовано варіанти власних особових імен, вжиті у фразеологізмах Західного Полісся. Здійснено словотвірний аналіз цих варіантів імен. Встановлено, що більшість із них постали в результаті суфіксації від повної та усіченої основи офіційних імен, а також унаслідок усічення та усічено-суфіксальних способів. З’ясовано, що вживані у фразеологізмах усічені варіанти імен часто асоціюються із негативними вчинками або поведінкою людей
Keywords: власні імена; варіанти; фразеологізми; стійкі словосполуки; способи словотвору; 811.161.2’28’373.23’373.7(477.81/.82)