Теоретична граматика англійської мови : програма нормативної навчальної дисципліни - Пожарська, Наталія Володимирівна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2019)
Предметом навчального курсу «Теоретична граматика сучасної англійської мови» виступає процес ознайомлення студентів з основами організації навчального та наукового процесу з лінгвістичної теорії у різних типах середніх навчальних закладів, формування у студентів професійно-методичних вмінь. Навчальна дисципліна «Теоретична граматика сучасної англійської мови» пов`язана із значною кількістю прикладних дисциплін і використовує виявлені ними факти і встановлені закономірності. До таких теоретичних та прикладних навчальних курсів відносяться: лінгвістика (прагмалінгвістика, соціолінгвістика, теорія перспективи, інформатика), основна іноземна мова, психологія, педагогіка, психолінгвістика.
Програма навчальної дисципліни «Теоретична граматика англійської мови» підготовки бакалавра, галузі знань 03 Гуманітарні науки/01 Освіта, напряму підготовки/спеціальності 035 Філологія/Середня освіта (Англійська мова), за освітньою програмою Мова і література англійська. Переклад/Англійська мова.
Keywords: Теоретична граматика; англійська мова