Археологічні дослідження на городищі у Ратне - Дем'янчук, Дмитро; Златогорський, Олексій Євгенович; Demianchuk, Dmytro; Zlatohorskyi, Oleksii Ye. (Волинський краєзнавчий музей, 2012)
У статті проаналізовано дослідження експедиції ДП "Волинські старожитності" у селищі Ратне. Виявлені матеріали дозволяють припустити про існування городища у Ратне вже у ранньослов'янський час.
Keywords: Волинь; "Волинські старожитності"; Ратне; Раппопорт П.; городище; шурф; Лука-Райковецька культура; давньоруський період; пізнє середньовіччя; кераміка