Становлення системи підготовки педагогічних кадрів у сфері фізичної культури - Тимошенко, Ю.; Tymoshenko, Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
З’ясовано процес становлення та формування закладів освіти у сфері фізичної культури, його історичні особливості й тенденції. Показано організацію навчального процесу в інституті й технікумах, повсякденне життя та побут студентів, появу спортивних шкіл. Обґрунтовано думку, що фізична культура в досліджуваний період виконувала не тільки спортивну чи оздоровчу функції, але й, здебільшого, – ідеологічну. Крізь призму історії фізичної культури розкрито соціальну історію радянської України. The process of formation and development of education system in the field of physical culture is defined as well as its historical peculiarities and tendencies. It is shown the organization of educational process in the institute and in colleges, also students’ everyday life and way of life and emerging of sport schools. It is established that during the investigation period, the physical culture performed not only sport and recreational function, but mostly ideological. The social history of the Soviet Ukraine is shown through the history of physical culture.
Development of Pedagogical Stuff Education System in the Field of Physical Culture
Keywords: фізична культура; інститут; технікум; освіта; physical culture; institute; college; education