Особливості адаптації регіональної політики України - Антонюк, Микола; Білан, Руслан (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
У сучасному світі в умовах глобалізації та посилення економічної та політичної взаємодії між країнами, адаптація регіональних політик до міжнародних стандартів та норм стає ключовим завданням для багатьох держав. Україна прагнучи до інтеграції з Європейським Союзом (ЄС), зазнає значних змін у своїй політичній, економічній та соціокультурній сферах. Одним із аспектів цієї трансформації є адаптація державної регіональної політики до стандартів та політичних принципів ЄС.
Keywords: регіональна політика; європейська інтеграція; реформа децентралізації; регіональний розвиток; 332:330.35(477)