Об’єктно-орієнтоване програмування в Python: курс лекцій - Замуруєва, Оксана Валеріївна; Кримусь, Андрій Сергійович; Ольхова, Наталія Володимирівна; Zamuruieva, Oksana V.; Krymus, Andrii S.; Olkhova, Nataliia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Курс лекцій призначений для вивчення студентами ВНЗ мови програмування Python. Інтерпретована об’єктно-орієнтована мова програмування Python відноситься до тих рідкісних мов, які можуть бути визнані простими і в той же час потужними. Python – це впешу чергу, зручна мова програмування, яка не потребує багато лишніх кодів. Однак за свою локанічність Python платить швидкістю виконання і обсягами пам’яті. Метою курсу є встановлення загальних уявлень про мову програмування високого рівня: способах трансляції програмного коду; типів даних (цілі числа, числа з плаваючою точкою, рядки) і структури даних (рядки, списки, словники), змінних; виразів; розгалужень (if, if-else, if-elif-else) та циклів (while, for); введення і виведення даних; поняття про функції, локальних і глобальних змінних. Структура видання охоплює навчальні дисципліни «Комп’ютерні програми», «Основи технічної інформатики», «Технічне проектування», «Програмування та наукові розрахунки на мові Phyton» й містять набір матеріалів необхідних для організації повноцінної аудиторної та самостійної роботи студентів. Навчальне видання відповідає чинним навчальним програмам підготовки й рекомендовано студентам спеціальностей 014 Середня освіта (фізика), 104 Фізика та астрономія, 105 Прикладна фізика та наноматеріали, 151 Автоматизація та комп’ютерно-орієнтовані технології. УДК 629.33:004.94
Keywords: типи данних; програмний код; структури данних