Психологічний аналіз подружніх взаємин на різних стадіях функціонування сім’ї - Федоренко, Раїса Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Монографічне дослідження поєднує у собі творче узагальнення наукового аналізу особливостей функціонування сім’ї, партнерських взаємин та дослідницького вивчення окремих аспектів життєдіяльності сучасної сім’ї. Розкриваються особливості впливу подружнього стажу на психосексуальну привабливість партнерів. Особливе місце відво-диться зв’язку сексуальної привабливості та психологічного благопо-луччя партнерів. Посібник містить набір психодіагностичних методик для глибокого й різнобічного психологічного дослідження сім’ї та партнерських сто-сунків, а також програму психотерапевтичної допомоги кризовим подружжям. Для практичних психологів, соціологів, викладачів вищих навчаль-них закладів, студентів, а також усіх, хто цікавиться особливостями функціонування сучасної сім’ї та питаннями гармонізації шлюбно-сімейних взаємин.
Keywords: сучасна модель сім’ї; проблеми шлюбно-сімейних взаємин; сексуальна привабливість; психологічна допомога сім’ї; 316.6:316.367+159.9:005.942