Педагогічна діагностика – невід’ємний компонент професійної діяльності вчителя початкових класів - Мельник, Ірина Миколаївна; Melnyk, Iryna M. (ГО «Київська наукова організація педагогіки та психології», 2018)
Водночас акцентуємо на поліфункціональності діагностики. Вважаємо не зовсім коректним розглядати діагностику лише як діяльність, спрямовану на оптимізацію навчально-виховного процесу чи розвитку особистості школяра. Ми переконані, що діагностика вчителя базується на тому, що продукт створений творчими зусиллями - це не тільки певна теоретична й практична робота, це завжди об’єктивний показник рівня професійного розвитку особистості.
Keywords: педагогічна діагностика; сучасні технології навчання; методи діагностики; психолого-педагогічна діагностика учнів початкової школи