Бренд-менеджмент компанії Apple - Прокопчук, Анна Дмитрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Актуальність теми зумовлена необхідністю дослідження ефективних підходів до бренд-менеджменту на прикладі компанії Apple як одного з найуспішніших брендів сучасності. У бакалаврській роботі розглядаються теоретико-методичні засади, а також практичні аспекти розвитку бренд-менеджменту компанії Apple. У першому розділі розкрито теоретико-методичні засади формування бренду та бренд-менеджменту, зокрема досліджено поняття та сутність бренду, визначено структуру бренду та його складові, а також охарактеризовано поняття бренд-менеджменту та його основні завдання. У другому розділі проаналізовано світові практики бренд-менеджменту та особливості розвитку бренду Apple, зокрема здійснено аналіз світових практик розвитку брендів в сучасних умовах, представлено загальну характеристику бренду Apple, виявлено основні фактори зростання бренду Apple. У третьому розділі здійснено оцінку сильних сторін та викликів бренд-менеджменту Apple, обґрунтовано перспективи його подальшого розвитку, зокрема охарактеризовано сильні сторони бренд-менеджменту Apple та можливості їх подальшого використання, ідентифіковано виклики для бренд-менеджменту компанії Apple, а також проаналізовано перспективні напрями розвитку бренд-менеджменту Apple.
Keywords: бренд; бренд-менеджмент; Apple Inc.; конкуренція