Прислів’я та приказки із топографічним компонентом - Бакунець, Анна; Сінченко, Євгенія Іванівна; Bakunets, Anna; Sinchenko, Yevheniia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Прислів᾿я та приказки безпосередньо пов᾿язані із історією, географією, культурою, традиціями народу. Вони стали об᾿єктом нашого вивчення, і саме ті, які містять так званий топографічний компонент (географічну назву). Яким би не було походження прислів᾿я чи приказки (біблійне, народне, літературне), усі вони містять у собі компоненти, пов᾿язані із певними фактами, подіями, явищами тощо. Знання останніх важливе та допоможе правильно їх трактувати, інтерпретувати наприклад, при перекладі.
Keywords: прислів'я; приказки; топографічний компонент