Роман В.Лиса «Максим Гонтар»: ідейно-тематичні особливості - Поворознік, Анастасія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Роман В. Лиса «Максим Гонтар» є художнім дослідженням особистості інтелектуала в сучасному українському суспільстві. Образ головного героя покликаний закцентувати на проблемі пошуку істини та ролі минулого у формуванні майбутнього нації. Мета публікації – дослідити ідейно-тематичні особливості роману В. Лиса «Максим Гонтар».
Keywords: В.Лис; сучасна проза; роман; тема; проблематика