Можливості озера Червище (Шині) як рекреаційного об’єкта Любешівської ТГ Волинської області. - Стельмах, Валентина Юріївна; Мельник, Олег Володимирович; Ковальчук, Сергій Ігорович; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2023)
Досліджено можливості рекреаційного потенціалу озера Червище (Шині). Виокремлено його гідрологічні та морфометричні показники. Здійснено аналіз особливостей об’єкту природно-заповідного фонду (ПЗФ) басейну озера. Визначено можливості потенційного використання ПЗФ об’єкту в рекреації. Запропоновано заходи оптимізації функціонування об’єкту ПЗФ.

The possibilities of the recreational potential of Lake Chervysthanske have been studied. Its hydrological and morphometric indicators are singled out. An analysis of the characteristics of the object of the nature reserve fund (NRF) of the lake basin was carried out. The possibilities of potential use of the NRF of the recreation facility have been determined. Measures to optimize the functioning of the NRF facility are proposed.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; озеро; оз. Червище (Шині); Любешівська ТГ; Камінь-Каширський район; Волинська область; 502(477.53-751):556.51