Підходи до оцінювання рівня економічної безпеки підприємств - Сак, Тетяна Василівна; Sak, T. V. (Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, 2017)
У статті розглянуто підходи до оцінювання рівня економічної безпеки підприємства. Виділені можливості застосування існуючих підходів на підприємствах в сучасних умовах господарювання, розглянуті недоліки й способи їх усунення. Запропоновано підхід, що базується на принципах комплексності та системності й передбачає оцінювання рівня економічної безпеки на основі визначення локальних потенціалів, що відповідають функціональним складовим економічної безпеки. The article deals with the approaches used to assess the level of the enterprise economic security. The author considers the ways of the existing approaches application at the enterprises in the current economic environment, as well as the flaws of such approaches and their possible elimination. The approach suggested by the author, which is based on the principles of integrity and consistency, provides for the economic security assessment by means of establishing local potentials corresponding to the functional elements of economic security
Approaches to the assessment of the enterprise economic security level
Keywords: економічна безпека; оцінювання,; рівень економічної безпеки,; системний підхід; економічний потенціал підприємства; economic security; assessment; level of economic security; enterprise economic potential; systemic approach