Поетичні «натюрморти» Емми Андієвської - Маланій, Олена Олександрівна; Malanii, Olena O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проведено міні-дослідження поетичних натюрмортів Емми Андієвської як синтезованого продукту взаємодії двох видів мистецтва, прослідковано прозорі паралелі між малярськими та поетичними роботами надзвичайно оригінальної, своєрідної, обдарованої мисткині кінця ХХ – початку ХХІ ст., чий творчий спадок ще так мало вивчений і не зовсім належно поцінований в Україні. The article is a mini-survey of poetic still lifes Emma Andiyevska synthesized as a product of interaction between two types of art, traceable clear parallels between the painting and poetic works extremely original, original, gifted artist late XX - early XXI century, whose creative legacy is so little understood and not quite properly appreciated in Ukraine.
Poetic still lives of Emma Andiyevska
Keywords: синтез мистецтв; кольорова палітра; малярство; натюрморт; poetry; still life; a synthesis of arts; color palette; paint; irrationality