Аналіз морфометричних показників коропа коі японської лінії Cyprinus carpio koi на прикладі чотирьох основних порід - Лисак, О. О.; Шевченко, П. Г.; Цедик, В. В.; Lisak, A. A.; Tsedyk, V. V.; Shevchenko, P. G. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Проведені актуальні дослідження варіативних змін основних морфологічних і біологічних показників цьоголіток кольорових порід коропа коі (Cyprinus carpio koi) за умов однакового утримування і годівлі. Відповідно до встановлених основних критеріїв ознак коропа коі було досліджено різницю основних пластичних показників, об’єднаних у функціональні групи. Для досягнення завдання досліду використовували методи морфометричного аналізу ([1; 4]) і методи статистичної обробки даних за коефіцієнтом варіації показників. За результатами досліджень було встановлено значну різницю абсолютного лінійного приросту (показник зоологічної довжини (L)) який характеризує використання потенціалу росту риби. Past research relevant variable changes the basic morphological and biological indicators tsoholitok colored species of carp koi (Cyprinus carpio koi) under conditions identical handling and feeding. According to the criteria established by the main features of koi, the main difference was investigated plastic figures combined into functional groups. To achieve the objectives of the experiment were used morphometric methods of analysis (Pravdina IF and VP Mitrofanov) and methods of statistical data by the coefficient of variation of parameters. As a result of studies found significant differences in the absolute linear growth (figure zoological length (L)) which describes the use of the potential growth of the fish.
The Analysis of Morphometric Parameters Japanese Koi Cyprinus Carpio Koi Line on the Example of Four Main Species
Роботу виконано на кафедрі загальної зоології та іхтіології НУБіП України
Keywords: короп коі; морфометричні показники; екологічні умови; ознаки; відхилення показників та ознак; koi; morphometric parameters; environmental conditions; symptoms; indicators and signs of rejection