Світова економіка та кон’юнктура світових ринків - Кухарик, Вікторія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів зі структурою та особливостями функціонування сучасної світової економіки та економіки регіонів, поточного стану, тенденцій та перспектив розвитку світового ринку. Основна мета вивчення дисципліни «Світова економіка та кон’юнктура світових ринків» – формування системи теоретичних знань у сфері аналізу соціально-економічних систем і моделей розвитку країн світу, з основних розділів кон'юнктури ринків, їх функціонування, розширення або скорочення, зміни рівня цін, попиту та пропозиції, оволодіння теоретичними знаннями і практичними навичками з аналізу тенденцій та процесів, що відбуваються під час економічного розвитку держав світу, виявлення взаємозв’язків та оцінювання впливу на процес інтеграції регіонів в сучасну систему світового господарства, розкриття особливостей розвитку окремих національних економік та їх ролі у світогосподарських зв’язках.
Keywords: елементи світової економічної системи; показники кон’юнктурного аналізу