Біографічний час митця в сучасній художній прозі («Маски опадають повільно» С. Процюка, «Бути Босхом» А. Корольова) - Лавринович, Лілія; Lavrynovych, Liliya (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті йдеться про особливості творення сучасного фікціонального біографічного тексту. На прикладі романів С. Процюка та А. Корольова проаналізовано причини та особливості дефрагментації біографічного часу митця. Вони, на нашу думку, полягають у тому, що письменники здійснюють проекцію постаті зображуваного митця на власне авторське «Я». Такий підхід дає сучасному авторові простір для віднайдення власної ідентичності (в контексті пошуків виходу із постмодерної ситуації «смерті автора»). The article focuses upon the peculiarities of creation of the modern fictional biographical text. The reasons and specific features of defragmentation of biographical time of the artist have been analysed taking into account novels by S. Protsiuk and A. Korolov. They, according to the author, lies in the fact that the writers engaged projection figures depicted in the artist’s own author of “I”. This approach provides a space for contemporary authors finding their own identity (in the context of the search for a way out of the situation postmodern “death of the Author”).
Biographical Time of the Artist in the Modern Artistic Prose (“Masks are Falling Slowly” by S. Protsiuk, “To Be Boskh” by A. Korolov)
Keywords: біографічний дискурс; поетика часу; наратив; сучасна проза; biographical discourse; poetics of time; narrative; modern prose