Особливості співробітництва між Україною та Європейським Союзом - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Волинський державний університет ім. Лесі Українки, 1999)
Величезна полiтична та економічна роль і могутність такого міжнародного інтеграційного утворення як Європейський Союз загальновідома. Європейська спільнота упродовж півстоліття невпинно удосконалювала рівень своєї безпеки при одночасному поліпшенні життєвих стандартів суспільства; саме ЄС є сьогодні провідним механізмом поєднання інтересів переважної більшості європейців у їх прагненні безпеки і процвітання; ЄС бере на себе відповідальність за долю прийдешніх поколінь європейських народів. Тому налагодження дружніх, цивілізованих стосунків і найтіснішого співробітництва нашої держави з цією могутньою і перспективною організацією дуже важливе. Одним з аспектів цієї проблеми є розкриття та популяризація необхідності європейського вибору України, висвітлення уже існуючої нормативно-правової бази для співробітництва обох сторін.
The peculiarities of cooperation between Ukraine and European Union
Keywords: Європейський Союз; Україна; співробітництво