Латинський елемент у сучасних ойконімах південних графств Англії - Макеєва, К. С.; Makeyeva, K. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто етимологічні особливості сучасних ойконімів південних графств Англії, важливу роль у складі яких відіграють запозичення з латинської мови. В ойконімах кожного графства визначено лексичні запозичення та етимологічні гібриди. The article touches upon the etymological peculiarities of modern place-names of southern counties of England, in which Latin borrowings play an important role. Lexical borrowings and etymological hybrids are defined in every county.
Latin Element in Modern Place-Names of Southern Counties of England
Keywords: ойконім; place-names; латинський елемент; Latin element; етимологія; etymology