Методи розв’язування фізичних задач: робоча програма вибіркової навчальної дисципліни - Кобель, Григорій Петрович; Kobel, Hryhorii P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Розв’язування фізичних задач – один з основних методів навчання фізики. З допомогою розв’язування задач повідомляються знання про конкретні об’єкти та явища, створюються і розв’язуються проблемні ситуації, формуються практичні та інтелектуальні вміння, повідомляються знання з історії науки та техніки, формуються такі якості особистості, як цілеспрямованість, наполегливість, акуратність, уважність, дисциплінованість, формуються творчі здібності. В умовах науково – технічного прогресу на кожному робочому місці спеціаліст повинен вміти ставити і розв’язувати задачі науки, техніки, життя. Тому важливою метою фізичної освіти є формування вмінь роботи з навчальною фізичною задачею.
Робоча програма вибіркової навчальної дисципліни " Методи розв’язування фізичних задач " підготовки спеціаліста спеціальності 7.04020301 – «Фізика»
Keywords: Фізика; фізична задача; методи навчання