Функційна кваліфікація семантичного відмінка “інструменталь” - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто семантичний відмінок „інструменталь”, вирізнено його значеннєві варіанти, обґрунтовано первинні та вторинні формальні засоби вираження, пов’язані з морфологічними відмінками. In the article a semantic case (a instrumentals case) is analysed, its meaningful variants are distinguished, primary and secondary formal means of expression, which are connected with morphological cases, are proved.
Functional qualification of a semantic case „a instrumentals case”
Keywords: парадигма; відмінок; грамема; інструменталь; paradigm; case; grammeme; instrumentals; 811.161.2’367