Вирішення проблеми інформатизації географічної освіти в школах на базі електронних картографічних посібників - Король, П. П.; Остроух, В. І.; Баранова, Л. Г.; Korol, P. Р.; Ostroukh, V. І.; Baranova, L. Н. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Розглянуто електронні навчальні картографічні посібники як сучасні моделі представлення знань, сучасні технології розробки та функціональні можливості, проаналізовано новітні технічні досягнення у навчальному процесі. Розкрито основні вимоги до цього виду навчальної картографічної продукції, а також інноваційні педагогічні методи та прийоми, що забезпечують електронні картографічні посібники. Electronic cartographic training manuals are considered as modern model of knowledge representation, technology of their design and features is researched, the latest technological advances in the educational process are reviewed. Disclosure of the basic requirements for this type of training cartographic products, as well as new teaching methods and techniques that provide electronic cartographic materials.
Solution to the Informatization Problem of Geographical Education in Schools on the Basis of Electronic Cartographical Training Manuals
Роботу виконано на кафедрі геодезії, землевпорядкування і кадастру ВНУ ім. Лесі Українки та кафедрі геодезії і картографії КНУ ім. Т. Шевченка
Keywords: електронні навчальні картографічні посібники; географічна освіта; навчальний процес; картографічна продукція; інноваційні технології; electronic cartographical training manuals; geographical education; educational process; cartographic; innovation technology