До питання вивчення проблеми переживання тривалого травматичного стресу - Федотова, Тетяна Володимирівна (Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна», 2024)
В публікації розглядається поняття тривалого травматичного стресу в психологічній наукці. Акцентовано увагу на історії вивчення тривалого стресу в дослідженнях західний та вітчизняних психологів. Розглянути характеристики травматичного стресу та групи факторів, що сприяють чи, навпаки, можуть послаблювати його переживання. Окреслено перспективу подальших розвідок в цьому напрямку.
Keywords: тривалий травматичний стрес; моральний дистрес; моральна травма; моральні страждання; расовий апертеїд; стресові фактори; психофізіологічні реакції; травматичні події; депресія; посттравматичний стресовий розлад; 159.922