Эффективность применения компьютерного механического комплекса rev – 9000 при реабилитации пациентов с травмой передней крестообразной связки - Коломиец, Татьяна; Коломієць, Тетяна; Kolomiyets, Tetyana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статья посвящена актуальным вопросам исследования применения современных методов механотерапии, в частности компьютеризированного комплекса REV-9000, при реабилитации спортсменов с травмой передней крестообразной связки. Анализ результатов исследования показал, что применение данного комплекса возможно уже на ранних этапах реабилитации, при этом восстановление объёма движений и степени мышечного тонуса коленного сустава происходит значительно быстрее и эффективнее, чем при использовании ЛФК. Полученные результаты исследований являются обоснованием необходимости разработки комплекса физической реабилитации для пациентов с травмой ПКС с включением новых методов и аппаратов механотерапии. Стаття присвячена актуальним питанням дослідження застосування сучасних методів механотерапії, зокрема комп’ютеризованого комплексу REV-9000, при реабілітації спортсменів із травмою передньої хрестоподібної зв’язки. Аналіз результатів дослідження показав, що застосування цього комплексу можливе вже на ранніх етапах реабілітації, при цьому відновлення обсягу рухів і ступеня м’язового тонусу колінного суглоба відбувається значно швидше й ефективніше, ніж при використанні ЛФК. Отримані результати досліджень є обґрунтуванням необхідності розробки комплексу фізичної реабілітації для пацієнтів із травмою ПКЗ з уключенням нових методів та апаратів механотерапії. The article brings up topical questions of usage of modern methods of mechanotherapy, especially computerized complex REV–9000 during rehabilitation of sportsmen with traumas of a front cruciformed ligament. Analysis of the research results have shown that applying of this complex is possible already at the initial stages of rehabilitation. In this case renovation of moves amount and level of muscle tone of a knee joint happen quicher and more effective than while using remedial gymnastics. The results of our research are grounding of need to develop complex of physical rehabilitation for patients with a trauma of a front cruciformed ligament using new methods and means of mechanotherapy.
Ефективність застосування комп’ютерного механічного комплексу REV-9000 при реабілітації пацієнтів із травмою передньої хрестоподібної зв’язки
Effectiveness of Apllying of Computerized Mechanic Complex Rev-9000 During Rehabilitation of Patients with Trauma of a Front Cruciformed Ligament
Keywords: спортсмен; реабилитация; восстановление; коленный сустав; передняя крестообразная связка; артроскопия; REV-9000; спортсмен; реабілітація; відновлення; колінний суглоб; передня хрестоподібна зв’язка; артроскопія; REV-9000; sportsman; rehabilitation; renewal; knee joint; front cruciformed ligament; arthroendoscopy; REV-9000