Загальнорозвивальні вправи та їх конструювання - Ковальчук, Надія Миколаївна; Усачов, Віктор Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Навчальний посібник укладений з урахуванням завдань освітнього компоненту «Гімнастика з методикою навчання», передбачених силабусом для здобувачів освіти спеціальностей «014 Середня освіта (Фізична культура)», «017 Фізична культура і спорт». У навчальному посібнику представлено загальнорозвивальні вправи як основний засіб гімнастики. Висвітлено найважливіші складові роботи фахівця фізичного виховання: вміння конструювати загальнорозвивальні вправи, складати комплекси різної спрямованості, проводити їх, використовуючи різноманітні методичні прийоми. Посібник призначений для здобувачів вищої освіти інститутів фізичної культури та факультетів фізичного виховання. Він також викличе певний інтерес у викладачів-практиків в галузі фізичної культури та спорту.
Keywords: загальнорозвивальні вправи; термінологія; засіб гімнастики; класифікація загальнорозвивальних вправ; правила запису; методика проведення; методика констроювання; методичні особливості; 796.41.012.6(075.8)